Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Planerade våldta flicka

En 41-årig västeråsare har åtalats för att ha planerat att våldta en 14-årig flicka på ett hotell i Kiruna.

Det var en helg i september som 41-åringen åkte till Kiruna för att träffa flickan han chattat med på nätet. I hans packning fanns kondomer, potensfrämjade läkemedel, sömntabletter och alkohol.

Men flickan gick aldrig till hotellet. Hon hade då förstått att han inte var den han utgav sig för att vara.

- Hon blev rädd. Till en början hade han sagt att han var 21, 22 år, säger kammaråklagare Ulrika Schönbeck.

Flickans föräldrar larmade polisen och 41-åringen greps och satt anhållen ett dygn. Under utredningens gång har misstankarna växt mot mannen.

Åklagaren har nu stämt 41-åringen för sexuellt övergrepp mot barn alternativt sexuellt ofredande och förberedelse till våldtäkt mot barn alternativt kontakt med barn i sexuellt syfte.

Har han erkänt brott?- Nja, han har medgett vissa faktiska omständigheter, säger Ulrika Schönbeck.

41-åringen kom i kontakt med flickan i början av juli förra året. Vid flera tillfällen lyckades han få henne att onanera framför en webbkamera samtidigt med honom.

Enligt åklagaren är 41-åringen tidigare dömd för barnpornografibrott i södra Sverige. Han stod även då åtalad för sexuellt övergrepp, men det ogillades av tingsrätten.