Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poesin får ta plats när Tranströmers rum på Stadsbiblioteket invigs

Poesisamtal, poesivandring och skrivarworkshop är några av ingredienserna när det nya rummet till Tomas Tranströmers ära på Västerås stadsbibliotek invigs den 14 november.

Det blev klart redan i september. Men den officiella invigningen av det nya Tranströmerrummet sker tisdagen den 14 november, och det med pompa och ståt: Efter ett invigningstal av kulturchef Anders Lerner klipper Tomas Tranströmers änka Monica bandet och förklarar rummet invigt.

Läs också: Skön retrokänsla när Sven Ahlbom återuppstår på nyöppnade Stadsbiblioteket

Vidare kommer det att bjudas på en poesiuppläsning av Gunnel Arvidson Nilsson, som även kommer att samtala med Maria Hedberg om nobelpristagaren och västeråsaren Tranströmers poesi. Dessutom blir det skrivarworkshop och poesivandring.

Läs också: Tranströmers plats invigd

Enligt Västerås stads pressutskick är tanken att rummet ska "hedra Tomas Tranströmer och samtidigt lyfta fram lyriken och det egna skapandet".