Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pojkar dömda för bilfärd

De två 15-åriga Hallstapojkarnas vådliga bilfärd en septembernatt förra året har nu fått sitt rättsliga efterspel. Båda dömdes till ungdomstjänst.

De två 15-åriga pojkarnas intresse för bilar gjorde att de fick en bil att ”skruva på”. Vad föräldrarna troligen inte tänkt sig var att de skulle ge sig ut på vägarna med bilen för att testa dess kapacitet.

Pojkarna i sin tur hade nog inte räknat med att en polispatrull var ute och filmade delar av den vådliga färden.

Polispatrullen upptäckte 15-åringarna på länsväg 252 på väg mot Kolbäck.

Framfarten var vådlig. De körde på fel sida av refuger och var över på vänster sida i skymda kurvor. Färden gick igenom centrala Kolbäck – imötande körfält.

När hastigheten var uppe i 170 km i timmen beslutade polispatrullen att avbryta förföljandet eftersom det var stor fara för andra.

Polisen visste inte då vilka de två förarna var. Men efter visst detektivarbete fick man fram att det var de två 15-åringarna som kört.

Den 15-åring som körde bilen när polisen upptäckte dem, dömdes för grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning medan den andre dömdes för olovlig körning eftersom han har erkänt att han också kört bilen.

Båda dömdes också för skadegörelse för att en helg iaugusti ha klottrat på Tunboskolan, Kantzowska gymnasiet och Lindboskolan.

Den 15-årige föraren dömdes till ungdomsvård och 50 timmar ungdomstjänst, medan den andre dömdes till 25 timmars ungdomstjänst.