Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Pojken i vattnet fick oss att vakna”

 
Flyktingkrisen
Visa alla artiklar

Icabutiken på Vallby har många medarbetare som kommer från andra länder. När de såg bilderna på den 3-årige Alan Kurdi som drunknat och flutit iland i Bodrom i Turkiet valde de att agera.

Många som arbetar för Daniel Özer på Ica Nära har utländskt ursprung. När de såg bilderna på lille Alan Kurdi kände de väldigt berörda och samtalen i kafferummet kom att handla om vad man kan göra för att hjälpa.

– Vi försöker göra vad vi kan. Pojken i vattnet var hemska och hjärtskärande bilder. Hur mycket måste de stå ut med egentligen? Många av mina medarbetare kommer från länder med förtryck och stridigheter, säger Daniel Özer.

Just nu har butiken en kampanj. Alla pantpengar affären får in går direkt till till barn via Röda Korsets hjälporganisation.

– Pantpengarna är öronmärkta till utsatta barn och den humanitära delen av flyktingkatastrofen, säger Daniel Özer.

Butiksmedarbetarna känner ett samhällsansvar både lokalt och globalt och vill hjälpa till att påverka.

– Vi har pratat med kunder och fått både kläder, förnödenheter och pengar som vi gett vidare till Unicef och Röda korset. De vet ju var det behövs bäst. Sen vill jag gärna skicka en signal till andra Icahandlare om att alla kan bidra med någonting och ta ett ansvar, säger Daniel Özer.