Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pojkvännen pekar ut 42-åringen: "Hon körde mig till sommarstugan"

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

I tisdagens avsnitt av "Veckans brott" i SVT berättar Leif GW Persson att den 18-årige pojkvännen till den 42-åriga kvinnan, dotter till mordoffret, erkänt att han blev körd till mordplatsen utanför Arboga av 42-åringen.

Läs också: Polisen tror att ex-maken drunknade där han hittades

18-åringen ska också ha berättat för polisen att han kastat mordvapnet i Eskilstunaån, där polisen vid flera tillfällen genomfört dykningar utan att ännu hitta mordvapnet, skriver Expressen.

Förra veckan framkom uppgifterna att 18-åringen erkänt sommarstugemordet – han ska ha mördat 42-åringens pappa och svårt skadat hennes mamma, som dock överlevde attacken.

Paret greps i somras och har sedan dess suttit häktade medan polisen metodiskt arbetat sig fram till det erkännande från 18-åringen som gör honom till den misstänkte gärningsmannen i sommarstugemordet.

TV: VLT ger bakgrunden till 18-åringens erkännande

Polisens misstanke har hela tiden varit att 18-åringen utnyttjats som redskap av 42-åringen som av någon ännu okänd anledning ville röja sina föräldrar ur vägen. Kvinnan misstänks också att under 2015 ha mördat sin ex-make som hittades drunknad i Hjälmaren, inte långt från sommarstugan där mordet och mordförsöket ägde rum cirka ett år senare.

Läs också: Flera kan ha varit inblandade i mordet på ex-maken

Den 42-åriga dottern nekar fortfarande till alla anklagelser. Leif GW Persson tror i "Veckans brott" att det ändå kommer att räcka till en fällande dom.

Polisen fortsätter att leta efter mordvapnet – troligen en kniv enligt Leif GW Persson.

"Veckans brott" sänds tisdag klockan 21.00 i SVT1.

Läs också:

TV: Ex-makens grav öppnas

Åklagarna begär fortsatt häktning

Polisen fortsätter att dyka efter bevis

41-åringen delgiven misstanke om bedrägeri

41-åringen misstänks ha försökt muta häktesvakt

41-åringen nekades öppna ett HBV-hem

Sommarstugemordet: Två anhållna för mordet på Eskilstunabon i Arboga

Kvinnans larmsamtal: "Jag har hål i kroppen!"

Mordmisstänkt utreds även för misshandel av flyktingpojkar

Därför bröt pappan med dottern