Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis fångade lurvig rymling – på bild

Snacka om att gripa tag i situationen. Förrymda Sussie var för snabb för ordningspolisen Erik Björklund. Men bildbevis blev det. Nu belönas konstapeln med 1000 kronor för månadens nyhetstips.

Det var när Björklund var ute med sin ”så kallade kamphund”, en Amstaff, som han såg den tibetanska spanieln Sussie, som varit på rymmen i över en vecka.

– Det var på Vallingatan. Jag hade fyra levergodisar med mig och försökte locka till mig henne, säger han.

Sussie var extremt skygg och rörde sig hela tiden till nya gator. Hon bekantade sig lite med Erik Björklunds Amstaff medan han ringde polisen. Men när det dök upp andra människor försvann rymlingen som ett skott.

– Under tiden tänkte jag att jag tar ett kort i alla fall. Om det är rätt hund kan jag ju visa att den lever. Normalt skulle jag inte skicka in bild till tidningen, men jag kände att det här var på min fritid och jag hade läst om henne. Alla tips kommer ju inte in till oss.

Klickstatistiken för artiklarna om Sussie blev hög – förmodligen mycket tack vare att de kunde bildsättas med Eriks bild. Och historian slutade också lyckligt två dagar senare när ägaren fick tillbaka sin ögonsten.

Ordningspolisen berättar att Sussie var svårare att fånga än de onyktra personer han försöker få tag på under helgerna.

– De kommer ju ofta fram och vill ha skjuts hem. Det gjorde inte Sussie.

Har du ett nyhetstips? SMS:a eller MMS:a till 72021 eller mejla [email protected]