Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisanmälan mot Elbafesten

Ord står mot ord. Enligt polisen hade den stora gymnasiefesten på Elba i helgen för få vakter, för många gäster och överservering av alkohol. Enligt arrangörerna var festen i stället lugn och trevlig och helt enligt alla regler.

På polishuset i Västerås finns det en rapport som bland annat handlar om dålig ordning i lokalen, för mycket folk, för få vakter och överservering på den traditionella gymnasiefesten i fredags.

– Arrangörerna hade tillstånd för 525 personer, men polisen kunde på plats konstatera att där fanns 900 personer, säger närpolischefen Richard Lindberg.

– Det skulle finnas en vakt per 100 personer. Men det fanns 6 vakter till 900 gäster. Det är för få.

Björn Carlsson på Message Production, en av de ansvariga för Elbafesten, förstår inte kritiken. Han anser att polisen har missuppfattat sina egna regler.

– Vi hade tillstånd för 525 personer inomhus, och den siffran överskreds aldrig, eftersom många gäster fanns utomhus. Det var inte fler på den här festen än det har varit tidigare år. Och vi hade det antal vakter som polisen sa att det skulle vara.

Oenigheten verkar gälla det partytält som fanns uppspänt intill restaurangen. Polisen räknar det som inomhus, medan arrangörerna ser det som utomhus.

Att det skulle ha varit oordning i serveringslokalen tillbakavisas också av arrangörerna.

– Det var en lugn och bra fest. Tio personer av 900 blev avvisade på grund av fylla. Det är inte särskilt mycket, säger Björn Carlsson.