Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisbefäl åtalad för flera sexbrott

Den häktade polischefen var besatt av sina ex-flickvänner, men främst en polis från Västerås upptog hans tankar. Nästa vecka ställs han inför rätta.

Polisbefälet misstänks för bland annat våldtäkt, sexuellt tvång och ofredanden av tre kvinnor.

Enligt vice chefsåklagare Kay Engfelt vid riksenheten för polismål i Stockholm nekar den 36-årige polischefen till brott.

- Han har medgett att han haft turbulenta förhållanden, men inte att något brottsligt skett, säger Engfelt.

Åtalet mot polisbefälet som arbetar i Stockholm består av totalt 11 brottspunkter - men de sexuella anklagelserna har hemligstämplats. Av hänsyn till kvinnorna tänker åklagaren yrka på att förhandlingen hålls bakom stängda dörrar.

- Så det kan jag inte gå in på. Men jag påstår att han varit besatt av framför allt Västeråskvinnan. Han har förföljt henne, och dessutom kapat hennes facebook-konto. Där har han fått fram kontaktuppgifterna till hennes nya pojkvän som han också trakasserat.

Två av dem tre utsatta kvinnorna är också poliser, och de är i dag livrädda för polischefen.

- En av dem blev hotad till livet, en annan fick flera hotfulla sms. Ja, inte bara hon, utan även den nya pojkvännen blev drabbad.

Polischefen misstänks också för ha misshandlat en av kvinnorna. Bland annat ska han ha slitit upp henne ur sängen och tvingat henne att sitta på en stol i köket i flera timmar, mitt i natten.

Hur kom det här till polisens kännedom?

- Eftersom han hela tiden pratat om sina ex-flickvänner fick de bra kännedom om varandra. De tog helt enkelt kontakt, och tillsammans valde de att polisanmäla polischefen.