Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisbil fast i bilkö

När polisen fick ett larm och ryckte ut strejkade sirenen. Polispatrullen fastnade i en bilkö, eftersom trafikanterna inte hörde att det var utryckning.

Händelsen inträffade en sen eftermiddag i slutet av augusti och det var rusningstid på vägarna. Fordonet var en civil polisbil, försedd med siren och ett blåljus.

Larmet kom till bilen vid 18-tiden på eftermiddagen. Bilen stod på Tråddragargatan på Malmaberg, men skulle ut till en olycka på E18 i höjd med Hässlö.

Blåljuset gick på, men sirenen strejkade. Få av medtrafikanterna märkte av blåljuset. När poliserna kom ut på E18 var det i slutet av rusningstrafiken.

Polisbilen fastnade i en bilkö. Det hjälpte inte att en av poliserna gick ur bilen och desperat försökte lotsa fram bilen.

Lyckligtvis hade andra utryckningsfordon inte lika stora problem att ta sig till olycksplatsen. Dit kom snart också en annan polisbil – som hade fungerande sirener.

Efteråt skrevs en tillbudsrapport, som avslutas med att de båda poliserna i patrullen vädjar om en ny bil, även om sirenerna nu fungerar igen. Ljudavbrottet var tydligen bara det senaste av flera problem med denna bil.

Per Ågren, chef för polisens operativa enhet, känner inte till just detta fall men ser problemet som begränsat:

– Västeråspolisen har en ganska bra bilpark.

Men polisens ekonomiavdelning säger att just denna bil är en av Västeråspolisens äldsta. Den ska bytas ut, men först nästa år.