Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen bröt upp dörr - ägaren ersätts

Ägaren till ett solarium i Västerås ska få nästan 3000 kronor i ersättning från polisen. Anledningen är att en dörr på solariet förstördes vid ett polisingripande.

Det var i augusti 2009 som polis kallades till solariet. Gästerna där hade noterat att en dörr var stängd och låst och oroade sig för att någon låst in sig i syfte att begå självmord.

Eftersom det var bråttom bröt sig polisen genom dörren. Det visade sig dock att en flicka, efterlyst enligt lagen om vård av ungdom, låg där och sov odramatiskt.

Ägaren till solariet fick inte ersättning för dörren från sitt försäkringsbolag och vände sig då till polisen med ersättningsanspråket.

Nu har Rikspolisstyrelsen, på rekommendation från polisen i Västmanland, beslutat att solarieägaren ska få de pengar som reparationen av dörren kostade honom.