Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen: Det är Fatimas kvarlevor

 
Fatima Berggren
Visa alla artiklar

Det är den sedan i maj 2017 försvunna Fatima Berggrens kvarlevor som hittats i skogen vid Önsta-Gryta under den senaste helgen.

Vi sände live:

Det meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Som vi tidigare berättat hittade en privatperson skelettdelar i ett skogsparti på Önsta-Gryta under söndagsförmiddagen.

Polisen spärrade av ett stort område och kriminalteknikerna kunde konstatera att skelettdelarna som påträffats kom från en människa. Kvarlevorna skickades på rättsmedicinsk undersökning, identifieringsarbetet påbörjades under måndagen och under tisdagen kom svaret: Det är kvarlevor efter den sedan i maj förra året försvunna Fatima Berggren som nu återfunnits.

I en kommentar till fyndet säger kammaråklagare Jenny Alriksson som leder förundersökningen:

- Polisen har arbetat intensivt med identifieringsarbetet, som så här långt gett gott resultat. Jag kan inte berätta närmare vad för kvarlevor som påträffats eller andra omständigheter kring fyndet.

Jenny Alriksson fortsätter:

– Polisen genomför sökarbete i området och det är viktigt att de ges möjlighet att jobba ifred så att de och sökhundarna inte störs i arbetet.

I övrigt kommer Jenny Alriksson inte att kommentera den pågående förundersökningen ytterligare. Det är alltså inte känt om några fynd utöver skelettdelarna gjorts, om fynden stärker eller försvagar misstankarna mot den sedan i januari i år häktade 53-årige mannen eller om det kan bli aktuellt med fler frihetsberövanden med anledning av fynden.

53-åringen, som alltså sitter häktad misstänkt för mord och brott mot griftefriden, har ännu inte delgivits polisens fynd av Fatimas kvarlevor i skogen norr om Önsta.

På fredag har dock nya förhörs bokats in, enligt hans försvarare, advokat Per Svedlund.

Fallet Fatima Berggren – detta har hänt

18 maj 2017: Fatima Berggrens dotter ringer och gratulerar Fatima på födelsedagen. Det är sista kända gången någon hör av Fatima.

24 maj 2017: Fatima Berggren anmäls försvunnen.

1 juni 2017: Polisen inleder en förundersökning om misstänkt människorov.

10 augusti 2017: Polisen dyker i Svartån efter Fatima Berggren.

5 september 2017: Missing People kopplas in i sökandet.

10 september 2017: Missing People genomför en andra sökinsats efter Fatima Berggren.

26 september 2017: Två män, 46 och 53 år gamla anhålls. 53-åringen misstänks för mord alternativt människorov och 46-åringen misstänks för skyddande av brottsling. De anhålls som skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden.

27-28 september 2017: Polisen söker intensivt i anslutning till en fastighet belägen utanför Västerås.

29 september 2017: 53-åringen försätts på fri fot. Misstankarna mot honom kvarstår. 46-åringen häktas misstänkt för narkotika– och vapenbrott. Misstankarna mot honom i Fatimaärendet kvarstår.

8 oktober 2017: Missing People söker på nytt efter Fatima Berggren.

19 november 2017: Ny sökinsats anordnas av Missing People. Under den sökinsatsen hittades av en ren slump ett automatvapen som använts vid skottlossningen mot en polismans villa i Västerås.

4 december 2017: Polisen meddelar att man fortsätter samarbetet med Missing People och ska koncentrera sökandet till området norr om Norrleden och längs Svartån.

16 januari 2017: Den tidigare aktuelle 53-årige mannen grips på nytt och anhålls av kammaråklagare Jenny Alriksson.

19 januari 2018: 53-åringen häktas vid Västmanlands tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mord och brott mot griftefriden.

8 april 2018: Skelettdelar hittas i ett skogsparti på Önsta-Gryta.

10 april 2018: Det står klart att det är Fatima Berggrens kvarlevor som hittats.