Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen: "Förvånansvärt lugn lördag"

En ovanligt lugn Power Meet fram till och med midnatt lördag, och som en bonus är en man som är misstänkt för flera inbrott i trakten gripen.
- Det är förvånansvärt lugnt, säger Peter Johansson vid polisen.

I 15 fall har polisen omhändertagit berusade personer, och några få fall av misshandel har skett. Bland annat har en kvinna blivit slagen i nacken på Köpingsvägen. Hon åkte ambulans till sjukhuset men är enligt uppgift inte illa ute.

- Det är ingenting emot vad vi har haft under andra Power Meet, vi tror att det är en kombination av vårt förarbete, värmen och att vi använder oss mer av cyklar och hästar, säger Peter Johansson.

Det mest anmärkningsvärda som hänt var att en villaägare i Ramnäs mötte en inbrottstjuv i dörren när han kom tillbaka till sitt hus.

- Naturligtvis är det en chockartad upplevelse, många som har haft inbrott har svårt att bo i sina hus i fortsättningen. Det sätter sig psykiskt, säger Ivan Åslund vid polisen.

Fyra misstänka, bland annat en 25-åring som är misstänkt för flera inbrott i Västeråstrakten, kunde gripas en halvtimme efter av en polispatrull.