Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen jagar langare

Det är inte tonåringen som ertappas med en påse starköl som begått det verkliga brottet - utan langaren som köpt ut ölet.

Polisen storsatsade under Power Meet - och lyckades på många håll stoppa ungdomsfylleriet, beslagta öl, vin och sprit från minderåriga och hälla ut alkoholen.

Nu söker polisen de verkliga brottslingarna; langarna.

– När vi tagit alkohol från en 18-åring betraktar vi honom eller henne som vittne. Det är ju den vuxne som langat alkoholen till ungdomen som begått det verkliga brottet, säger Börje Strömberg, informationschef vid Västmanlandspolisen.

Polisen har därför förhört alla de ungdomar som fått alkoholen beslagtagen för att försöka ta reda på hur de kommit över alkoholen de burit på.

18- och 19-åringar får bara dricka alkohol på restaurang. Personer under 18 får inte dricka alkohol alls. På många platser i Västerås centrala delar, badplatser och offentliga platser får ingen - oavsett ålder - dricka medhavd alkohol.