Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen misstänker: Försvunnen Västeråskvinna kan ha utsatts för brott

Artikel 1 av 58
Fatima Berggren
Visa alla artiklar

Den 18 maj hördes 57-åriga Fatima Berggren, bosatt på Pettersberg i Västerås, av för senaste gången. Den 24 maj anmäldes hon försvunnen.

Annons

Anhöriga har sökt henne och Missing People har engagerats i ärendet.

Nu befarar polisen att Fatima Berggren kan ha utsatts för brott. Polisen har inlett en förundersökning om människorov, det vill säga att man misstänker att någon eller några personer kan ha fört bort Fatima Berggren mot hennes vilja.

– Det är en samlad bild som vuxit fram under ärendets gång sedan hon anmäldes försvunnen, säger Jonas Partheen, presskommunikatör vid polisen.

Exakt vad det är som gör att polisen misstänker brott vill Jonas Partheen inte gå in på:

– Vi vill inte prata närmare om innehållet i ärendet.

Den 1 juni inledde polisen förundersökningen om människorov, men redan då anmälan om försvinnandet inkom den 24 maj har ett intensivt arbete pågått, säger Jonas Partheen:

– Vi har hållit mer än 150 förhör. Vi har sökt efter henne, bland annat med hundpatruller och vi har genomfört tekniska undersökningar. Exakt vad vi gjort i övrigt kan jag inte berätta.Polisen söker nu allmänhetens hjälp. Om någon har sett Fatima Berggren eller har upplysningar om henne bör polisen kontaktas på telefon 114 14.

Annons