Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen och Missing People utvidgar sökandet efter Fatima

Artikel 24 av 58
Fatima Berggren
Visa alla artiklar

Den 18 maj 2017 hördes 57-åriga Fatima Berggren av senast. Det finns enligt åklagare flera omständigheter som tyder på att hon inte försvunnit frivilligt från sin bostad på Pettersberg. Nu planeras nya sökinsatser.

Annons

Som vi tidigare berättat i ett flertal artiklar har polisen satt in dykare i Svartån utan resultat. Två män har suttit anhållna misstänkta för att ha haft med försvinnandet att göra, båda har släppts på fri fot men inte avförts från utredningen.

Frivilligorganisationen Missing People kopplades in i augusti-september och sedan dess har de enligt polisens sökledare Magnus Johansson varit till mycket god hjälp:

– Jag är mycket nöjd med att denna resurs ställt upp. Det har påskyndat takten i efterforskningarna.

Och samarbetet mellan polisen och Missing People fortsätter:

– Nu planerar vi att fortsätta vårt sökande tillsammans med Missing People. Planen är att söka i terrängen norr om Norrleden och i terrängen utefter Svartån, säger Magnus Johansson.

Läs också [+]: Sökandet utökas – polisen kämpar mot klockan

Fallet Fatima Berggren – detta har hänt

18 maj: Fatima Berggrens dotter ringer och gratulerar Fatima på födelsedagen. Det är sista kända gången någon hör av Fatima.

24 maj: Fatima Berggren anmäls försvunnen.

1 juni: Polisen inleder en förundersökning om misstänkt människorov.

10 augusti: Polisen dyker i Svartån efter Fatima Berggren.

5 september: Missing People kopplas in i sökandet.

10 september: Missing People genomför en andra sökinsats efter Fatima Berggren.

26 september: Två män, 46 och 53 år gamla anhålls. 53-åringen misstänks för mord alternativt människorov och 46-åringen misstänks för skyddande av brottsling. De anhålls som skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden.

27-28 september: Polisen söker intensivt i anslutning till en fastighet belägen utanför Västerås.

29 september: 53-åringen försätts på fri fot. Misstankarna mot honom kvarstår. 46-åringen häktas misstänkt för narkotika– och vapenbrott. Misstankarna mot honom i Fatimaärendet kvarstår.

8 oktober: Missing People söker på nytt efter Fatima Berggren.

19 november: Ny sökinsats anordnas av Missing People, denna gång utgående från Rönnby.

4 december: Polisen meddelar att man fortsätter samarbetet med Missing People och ska koncentrera sökandet till området norr om Norrleden och längs Svartån.