Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen om stenkastningen mot Ulla: "Ett förkastligt brott"

Polisen har rubricerat stenkastningen mot 81-åriga Ulla Erixon som en grov misshandel. Nu hoppas polisen på allmänhetens hjälp för att få veta vem som kastade stenen.

– Det som skett är förkastligt och är det sedan så att någon kastat stenen avsiktligt i huvudet på den här äldre kvinnan är det helt fruktansvärt, säger polisassistent Emil Andersson.

Läs också: 81-åriga Ulla utsatt för stenkastning: "Hade nog dött om stenen träffat rakt i tinningen"

De uppgifter som Salapolisen har idag är de uppgifter som Ulla Erixon lämnade till polisen när hon befann sig på akuten. Hon säger att hon såg ett antal barn och ungdomar vid Åkraskolan och den närliggande parkeringen innan hon träffades av stenen och föll av cykeln.

– Polisen är intresserad av iakttagelser som gjorts av allmänheten samt om någon bevittnat själva stenkastingen. Är det så att något barn/ungdom vet med sig att man kastat en sten mot den här kvinnan så är det också dags att tänka på sitt samvete och träda fram, säger Emil Andersson.

Läs också: 81-åriga Ulla utsatt för stenkastning: "Hade nog dött om stenen träffat rakt i tinningen"