Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen ska knacka dörr

Polis kommer ständigt att finnas på plats Hästhovsgatan under de närmaste dygnen. Även det mobila poliskontoret kommer att ställas upp i området.

Polisen i Västmanland har gått ut med ett pressmeddelande där de skriver att de inte utesluter ett samband mellan de överfall med allvarliga personskador som hänt på Hästhovsgatan.

"Den här typen av händelser riskerar att leda till ökad känsla av otrygghet, framför allt för de boende i området men även i andra områden i Västerås. Polisen kommer därför att vidta en rad åtgärder, dels för att utreda själva händelserna, dels för att skapa trygghet och arbeta förebyggande.", skriver polisens pressansvariga Åsa Hedin.

Polisen bedriver ett omfattande utredningsarbete där olika delar av verksamheten ingår.

Under dagen kommer polisen att knacka dörr i området kring Hästhovsgatan i syfte att få så mycket information som möjligt om händelsen.

"Vi kommer även att arbeta tillsammans med våra volontärer samt samråda och samverka med Västerås kommun. Polis kommer att ständigt finnas på plats i området under de närmaste dygnen. Även det mobila poliskontoret kommer att ställas upp i området. Närmare uppgifter om tid och plats kommer att komma ut senare under dagen.", skriver polisen i sitt pressmeddelande.

Så här sammanfattar polisen de båda överfallen

Det första överfallet inträffade 26 juli på eftermiddagen. En man hittades knivskuren i korsningen Bangatan/Hästhovsgatan. Mannen är född 1971 och har blivit knivhuggen i bröstet och i armhålorna. Skadorna är så pass allvarliga att händelsen är rubricerad som mordförsök.

Mannen är enligt uppgift kvar på sjukhuset.

Eftersom händelsen inträffade mitt på eftermiddagen finns det vittnen till händelsen och polismyndigheten i Västmanland har hållit en rad förhör. Det finns i nuläget inte någon misstänkt i ärendet.

Det andra överfallet inträffade natten till torsdagen 28 juli när ett tidningsbud utsattes för ett knivöverfall. Mannen är född 1988 och blev både misshandlad och knivskuren. Mannen transporterades till Västerås akutmottagning i ambulans. Skadorna är allvarliga och han vårdas ännu på sjukhus. Polisen har ännu inte haft möjlighet att prata med mannen.

Polisen kan i nuläget inte utesluta att händelserna kan ha ett samband. I takt med att arbetet fortskrider lovar polisen att återkomma med mer kompletterande information om såväl utredningsarbetet som de trygghetskapande åtgärder som vidtas.