Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen söker efter försvunna Fatima Berggren i nytt område

 
Fatima Berggren
Visa alla artiklar

I maj 2017 anmäldes 57-åriga Fatima Berggren, Västerås, försvunnen. En 53-årig man sitter häktad, misstänkt för mord och brott mot griftefriden. Men Fatima Berggrens kropp har ännu inte hittats.

Nu letar polisen, enligt uppgifter till Aftonbladet, på ett annat ställe än tidigare.

Till Aftonbladet säger kammaråklagare Jenny Alriksson att ”det finns ett intressant ställe som vi kommer söka på framöver”.

Som vi tidigare berättat sitter den 53-årige mannen som misstänks för delaktighet i hennes försvinnande häktad sedan januari. Åtal ska vara väckt senast 2 mars.

Detta har hänt i utredning om Fatima Berggrens försvinnande:

18 maj: Fatima Berggrens dotter ringer och gratulerar Fatima på födelsedagen. Det är sista kända gången någon hör av Fatima.

24 maj: Fatima Berggren anmäls försvunnen.

1 juni: Polisen inleder en förundersökning om misstänkt människorov.

10 augusti: Polisen dyker i Svartån efter Fatima Berggren.

5 september: Missing People kopplas in i sökandet.

10 september: Missing People genomför en andra sökinsats efter Fatima Berggren.

26 september: Två män, 46 och 53 år gamla anhålls. 53-åringen misstänks för mord alternativt människorov och 46-åringen misstänks för skyddande av brottsling. De anhölls som skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden.

27-28 september: Polisen söker intensivt i anslutning till en fastighet belägen utanför Västerås.

29 september: 53-åringen försätts på fri fot. Misstankarna mot honom kvarstår. 46-åringen häktas misstänkt för narkotika– och vapenbrott. Misstankarna mot honom i Fatimaärendet kvarstår.

8 oktober: Missing People söker på nytt efter Fatima Berggren.

19 november: Ny sökinsats anordnas av Missing People.

4 december: Polisen meddelar att man fortsätter samarbetet med Missing People och ska koncentrera sökandet till området norr om Norrleden och längs Svartån.

16 januari: 53-åringen grips för andra gången och anhålls av kammaråklagare Jenny Alriksson.

19 januari: Kammaråklagare Jenny Alriksson begär 53-åringen häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord och brott mot griftefriden. 53-åringen häktas samma dag av Västmanlands tingsrätt.

22 februari: Ytterligare ett område blir aktuellt i sökandet efter Fatima Berggren. När sökinsatsen kommer att äga rum är ännu inte bestämt.