Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen stoppade bil – hittade över 1,6 miljoner kronor i bakluckan

Tingsrätten dömer nu en egenföretagare, en man i 30-årsåldern, för grov näringspenningtvätt. Polisen hittade över 1,6 miljoner kronor i kontanter när de i september stoppade en bil som kördes av en släkting till mannen.

Egenföretagaren skickade en släkting att hämta betalningen efter flera affärer under den tid han själv var utomlands. Sammanlagt skulle släktingen hämta 1 664 375 kronor i kontanter.

Den 23 september körde släktingen hem mot Västerås och blev stoppad i en poliskontroll. I bakluckan låg alla kontanterna. Kontanterna beslagtogs.

Läs även: Man i 20-årsåldern begärs häktad för skottlossningen mot polisvilla

Att egenföretagaren, som köper och säljer begagnade fordon, tagit emot en så stor summa kontant gör att han inte kan ha kontroll över pengarnas ursprung skriver Västmanlands tingsrätt i sin dom. Som näringsidkare är det en alltför stor risk att ta menar tingsrätten och mannen döms därför till villkorlig dom och böter för grov näringspenningtvätt.

Läs även: Alla frias för kidnappningen av 29-åring – tvingades tanka svarttaxi under pistolhot

■ ■ För mer nyheter om Västerås, klicka här

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här