Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisens fina hyllning till hunden Kops efter helgens insats: "Hjälte"

Polisen larmades till ett pågående inbrott på Erikslund i helgen. Tack vare hunden Kops och hans hundförare kunde den misstänkta tjuven gripas. Nu hyllas insatsen på sociala medier.

Det var vid ett inbrott i en husvagn och i en byggcontainer som hunden Kargalandets Kops med hundföraren Roger var först på plats.

Kops fick upp spår efter den misstänkte tjuven som försvunnit till skogs. Efter sex kilometer spårning och ett uppklippt vägstängsel som den misstänkte klättrat över hittade Kops till slut personen.

"Det hade spårats och sprungits i snårig terräng och genom en djup bäck men Kops letade enträget", skriver polisen på sin Facebooksida.

Där står det också att gärningsmannen gav upp direkt när Kops kom ikapp. Mannen som greps misstänkt för stöld och kunde senare anhållas.

"Det var ett bra lagarbete som ledde fram till att gärningsmannen greps. det var många polisbilar på plats som på olika sätt spärrade av vägarna och gjorde att det var bra förutsättningar för Kops och Roger (hundföraren) att jobba på i skogen", skriver polisen som kallar dem för "helgens hjältar".

Inlägget på Västmanlandspolisens Facebooksida har gillats nära 3 000 gånger och delats över 100. Inlägget har även kommenterats flitigt med kommentarer som "Bra jobbat både på två och fyra ben", "hjältar är ni" och "stor respekt".