Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poliser stoppades av dörr i Polishuset

En trilskande trasig dörr hindrade poliser att rycka ut från Polishuset i Västerås. Det har nu anmälts som ett tillbud som hade kunnat få allvarliga konsekvenser.

Det var den 23 september i år som två poliser i en patrull befann sig i Polishusets arrest då de fick ett larm om att en främmande vuxen klättrat upp på en balkong till en lägenhet där flera barn var ensamma hemma.

Patrullen kom inte ut genom dörren från arresten till innergården då den inte gick att öppna trots att båda poliserna hade behörighet. De tog sig ut en annan väg vilket försenade dem något i utryckningen. Senare på kvällen samma dag åtgärdades felet med dörren provisoriskt, men det ledde i sin tur till att dörren var konstant upplåst så att vem som helt under hela helgen kunde ta sig in i arresten utan att använda passerkort.

Jan Ernheimer