Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poliser tvingades fly från asylboende

Denna artikel publicerades 25 januari 2016.
Ett tiotal poliser tvingades fly via nödutgången vid ett ingripande på asylboendet Signalisten.

Det var i onsdags kväll som polisen larmades dit. Migrationsverket behövde stöttning då flera personer skulle förflyttas till ett annat boende.

På vägen dit hörde patrullerna via polisradion att det var en hetsig stämning på boendet, ungefär som på en ”hockeymatch ”där klacken står och skriker.

Läs också: Flyttades under tumult – nu avvisas familjen

Det hela tycks ha urartat, enligt en tillbudsanmälan från polisen som VLT tagit del av. Enligt beskrivningen möttes patrullen av en stor klunga människor i en trång korridor. Klungan ska ha stått och skrikit i en kör och hytt med nävarna i luften.

Så här skriver en av de poliser som var med:

”Det anslutar även fler människor bakom oss...//.. Jag var mentalt förberedd på att slåss för mitt liv..//…Vi är nu tio poliser i den trånga korridoren. Jag hör någon ropa att det finns en nödutgång.”

Polisen skriver också att det endast var på grund av en hundförare som de kunde ta sig fram i lokalen.

”Jag kände att vi lätt hade kunnat hamna i ett underläge med tanke på miljön och motpartens antal”, skriver polisen i sin rapport som också efterlyser en utbildning i hantering av folkmassa i trånga utrymmen.

VLT har utan att lyckas sökt Lars Brånn, enhetchef vid Migrationsverket i Västerås, för en kommentar.

Fotnot: Med anledning av att åtskilliga artikelkommentatorer anklagat VLT för att ha mörkat det skedda vill vi säga följande: I onsdags teg polisen om händelsen. VLT:s reporter fick bara veta att inget brottsligt hänt, reportern fick inte veta att poliserna blev omringade och fick fly. Först på måndagen blev det känt när VLT fick tillgång till den interna tillbudsrapporten.

Se även: Lokalpolisområdeschefen om tumultet vid asylboendet