Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisfacket reagerar starkt på skjutningen på Hagaberg

 
Skottlossningen mot polismannen och hans familj
Visa alla artiklar

Polisfackets ordförande Lena Nitz är orolig för konsekvenserna av skjutningen mot polisvillan på Hagaberg och andra våldsbrott som riktats mot polisen.

Annons

– Det här är ett angrepp mot demokratin, säger Lena Nitz, ordförande i Polisförbundet, i en intervju i Aftonbladet.

– Jag reagerar väldigt starkt på det här. Jag blir både förbannad och förskräckt.

Enligt Lena Nitz kan angreppen på poliser, som skett både i Helsingborg och i Stockholm – och senast under lördagsnatten då en polisstation i Växjö attackerades med bland annat gatsten – få långtgående och ödesdigra konsekvenser för samhället.

– Det finns uppenbarligen dem som tror att de kan skrämma och hota poliser. Det är ett angrepp mot demokratin, och det är mycket viktigt att vi bemöter det med kraftfulla åtgärder, säger hon i intervjun i Aftonbladet, och fortsätter:

– Om vi inte kommer tillrätta med problemen kan detta bli systemhotande. Det kan urholka synen på rättssamhällets förmåga, och det kan i sin tur öka risken för fler angrepp. Det är mycket allvarligt.

Läs mer:

Manifestation till stöd för beskjutne polisen och hans familj

Ulf Kristersson (M): Västeråsskotten är ett angrepp på den svenska rättsordningen”

Efter skottlossningen: "Det måste vara värst för barnen"

Nordström: Nu måste alla enskilda poliser få stöd

Justitieministern efter skottdådet: "Ett avskyvärt angrepp"