Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polishelikopter över Sala jagade värdetransportrånare – flyktbilen ska ha hittats i Heby

Polisen i Västmanland hjälpte till i jakten efter rånarna i Enköping. Två troliga flyktbilar hittades i Heby och i Sala.
Tåg mellan Västerås och Sala ställdes in i samband med händelsen.

– Vi kommer att ta två bilar i beslag. Den ena är anträffad i Heby och den andra i Sala. Sedan återstår att bekräfta att det är rätt bilar givetvis, säger Lars Sundin, RLC-befäl i Uppsala.

På vilket sätt är bilarna kopplade till rånet?

– Vi tror att de användes som flyktbilar. Anledningen till att vi misstänker det är att vi fått vittnesuppgifter. Bilarna kommer att plockas in för teknisk undersökning.

Västmanlandspolisen har hjälpt till i sökandet efter värdetransportrånarna.

– Ja, rånarbilen ska ha gått norrut och då blir Sala och Heby intressant för oss. Vi har även polispatruller på plats som hjälper till i sökandet efter värdetransportrånarna, säger Ivan Åslund LKC-befäl vid polisen i Västmanland.

Det var tre rånare med automatvapen som slog till mot en värdetransport i Enköping vid 11-tiden på tisdagen.

Ett stort område spärrades därefter av i centrala delarna av Enköping och polisen sökte med helikopter. Senare, vid 15-tiden, ställdes också tåg in mellan Sala och Västerås och polisen sökte igenom området kring Sala station. Efter drygt 20 minuter var tågtrafiken åter i rullning.

Värdetransporten som utsattes för rånförsöket tillhör företaget Loomis. Rånarna kom inte över några pengar utan lämnade platsen innan rånet var fullbordat.

– Vi har flera poliser, bilar och hundpatruller som hjälper till i jakten, säger Linnea Hultberg befäl vid Västmanlandspolisens länskommunikationscentral.

Senare greps tre personer och fördes till polisstationen i Uppsala där de förhördes under kvällen.