Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisinsats efter fyrhjulingstjuvar – västeråsare gripna i Fagersta

Tre personer är gripna misstänkta för stöld någonstans mellan Söderbärke och Fagersta. Männen greps utomhus.

På fredagsmorgonen fick Fagersta-Posten uppgifter om en pågående polisinsats i Fagersta. Polisen var förtegen, men berättade att det rörde sig om ett inbrott i Dalarna som sedan på något sätt involverade Fagersta och Polisen Västmanland.

Det stod senare på morgonen klart att det ska ha rört sig om en stöld i Kolpebo, Smedjebackens kommun, men att gärningsmannen hunnit ta sig norr om Fagersta innan de greps.

– Det är just nu väldigt vaga uppgifter, men tre män har gripts av polisen i Fagersta. De ska ha enligt de första uppgifterna ha stulit två fyrhjulingar i Kolpebo utanför Smedjebacken, säger Maria Rupla, befäl vid Västmanlandspolisens länskommunikationscentral.

Det var vid 05.30-tiden som en villaägare vaknade i samband med att någon bröt sig in i ett garage.

Flera personer tog sig in i garaget, tog två fyrhjulingar och avvek från brottsplatsen. Lite senare, 07.49, greps tre personer norr om Fagersta misstänkta för inbrottet.

– Det är tidigt i själva processen och om de stoppades körande på fyrhjulingarna eller om de fanns på ett släp kan jag inte svara på, säger Stefan Dangardt, presstalesman för dalapolisen.

Tre män är i alla fall gripna misstänkta för att ha brutit sig in och tagit fyrhjulingarna. De gripna männen är 24, 27 och 30 år, varav minst två hemmahörande i Västerås.

■ ■ Läs fler blåljusnyheter här.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta oss här, skicka sms/mms till 72021, inled meddelandet med "FP" följt av mellanslag eller mejla [email protected]. Kom ihåg att visa hänsyn vid fotografering och inte utsätta dig själv eller andra för fara.