Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisjakt efter smash and grab-kupp

En parfymeributik på Nygatan i Arboga utsattes för en smash and grab-kupp vid tvåtiden under natten mot torsdagen.

Flera polispatruller i Västmanland sökte under natten efter gärningsmännen. Polisen i angränsande län hade också kontaktats för att hålla utkik efter tjuvarna.

Vid fyratiden på morgonen kunde en av de misstänkta gärningsmännen gripas i Stockholm sedan den bil tjuvarna färdades i stoppats av polisen.

- Några av gärningsmänen lyckades smita iväg, men vi har i alla fall gripit en och dessutom fanns stöldgodset i bilen, säger Jimmy Lindvall, befäl vid länskommunikationscentralen vid polisen i Västmanland.

Enligt Jimmy Lindvall är stöldgodset värt väldigt mycket pengar. Men hur mycket det handlar om vill han inte säga.

- Jag kan bara säga att det handlar om stora värden, säger han.

Det var vid tvåtiden som butiken på Nygatan utsattes för en så kallad smash and grab-kupp. En personbil körde fram till butiken och flera personer ska sedan ha tagit sig in i butiken. Vittnen har sett minst tre gärningsmän bära ut flera säckar med stöldgods från butiken och lastat dem i bilen utanför.

Flera personer uppmärksammade inbrottet och polisen fick flera samtal från privatpersoner som blev vittnen till kuppen.

Gärningsmännen försvann från platsen i en mörk bil. En stor polisstyrka sökte efter gärningsmännen under natten och tidigt på morgonen gav det resultat.

- Nu hoppas vi också kunna gripa de gärningsmän som lyckades smita undan, säger Jimmy Lindvall.