Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poliskälla: "De mördade från Skellefteå"

De två mördade bodde i Skellefteå. Det uppger en poliskälla för VLT.

Nu bekräftar också polisen i Skellefteå att de mördade bodde i en by utanför staden.

Lars Persson, ställföreträdande chef vid Skellefteåpolisen, säger till vk.se´s reporter Elin Turborn:

– Det jag jag bekräfta, de två som avled efter vad som verkar vara ett vansinnesdåd är hemmahörande i en by utanför Skellefteå, säger Lars Persson, ställföreträdande chef vid Skellefteåpolisen.

Polisen i Skellefteå fick uppgifterna under måndagskvällen eftersom de fick veta att de eventuellt skulle underätta anhöriga, skriver vk.se

– Men det visade sig att en anhörig var på plats i Västerås, så därför hamnade det på polisen i Västerås, säger Lars Persson.

Kommer ni bistå polisen i Västerås på annat sätt?

– Nej, förundersökningen bedrivs där nere och jag ser ingen anledning nu till att vi skulle bistå dem, men vi får se vad utredningen ger vid handen, säger Lars Persson.

Den 55-åriga kvinnan och hennes 28-årige son var här på semester för att hälsa på släktingar. De var på Ikea för att shoppa när de blev offer för vad polisen betecknar ett ”vansinnesdåd”.

I går sa Per Ågren, polisens kommenderingschef, att mordet är en gåta.

- Så vitt vi kan bedöma kände inte offer och gärningsmän varandra.

I dag arbetar polisens utredare med att sammanställa de otaliga vittnesförhör som hölls i går. Hur många som såg själva dådet är okänt. Enligt vice kammaråklagare Eva Morén är det sådana uppgifter som under dagen ska sammanställas.

Den misstänkte 23-åringen bor i Arboga. Han nekar till mord. Den andre misstänkte, den 35-årige mannen som vårdas på intensiven för sina skador, är ännu inte hörd. Polisen är dock övertygad om att de två är gärningsmännen.