Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polispådrag vid Ekbacken

Strax innan 17-tiden stod fem polisbilar på plats mellan Johannisberg och bostadsområdet Ekbacken. Enligt flera vittnen har poliser och ambulanser cirkulerat i området.

Ett vittne befann sig på en buss mellan Barkarö och Västerås. Polisen stoppade bussen, klev ombord på den och kontrollerade alla säten. De tycks ha letat efter en person. Polisen stoppade alla fordon som var på väg in mot stan.

Flera vittnen har blivit stoppade på Johannisbergsvägen av poliser. Enligt en Barkaröbo blev deras fordon undersökt. Polisen lyste in med ficklampa i bilen. I Facebook-gruppen "Vi som bor i Barkarö" uppger flera personer att de är oroliga.

Enligt en källa till VLT ska det röra sig om en våldtäkt. Polisen har slutat stoppa fordon, men spanar fortfarande i området. De söker igenom skogsområdet med bilar med helljus samt hundförare.

Polisen bekräftar att de gör en insats i området, men vill inte tillägga vad det gäller. De hänvisar till sekretess.

- Jag kommer inte att kommentera något om det i nuläget. De boende behöver inte vara oroliga, säger Matilda Isaksson, LKC-befäl hos polisen.

Spaningsarbetet har pågått under flera timmar. Ingen hos polisen kommentera eller bekräfta händelsen vid 23-tiden.

– Jag tänker inte kommentera någonting i kväll, sa LKC-befälet Ann-Charlotte Israelsson till VLT.

På måndagsförmiddagen bekräftade polisen uppgifterna om att det rör sig om en misstänkt våldtäkt. (Se artikel här )