Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisvolontärer hjälpte gripa efterlyst under en i övrigt lugn Power Meet-kväll

En man i 20-års åldern, efterlyst för våldsbrott, togs under fredagskvällen på bar gärning när han försökte stjäla cyklar. Det var två av polisens volontärer som sett 20-åring och en annan man och då tillkallat en polispatrull.

- Det var väldigt rådigt gjort av dem, säger Daniel De Colli, volontärkoordinator hos polisen.

20-åringen var våldsam och hade enlgit uppgift narkotika, kanyler och en kniv på sig. Han var efterlyst för att delges misstanke om brott, och lades in för fylleri över fredag natten.

Enligt Daniel De Colli är han tidigare känd av polisen.

- Men vi hade inte tagit honom utan volontärernas hjälp, säger han.

Under gårdagskvällen och natten var fem stycken polisvolontärer ute på stan, i jämförelse med elva under Västerås Cityfestival.

- Det är ovanligt lite, förmodligen för att det är semestertider, säger Daniel De Colli.

Med bland annat ridande poliser som förstärkning från Stockholms läns polismyndigheten har det hittills varit en lugn fredags kväll under Power Meet. Den platsen där det brukar bli mest stökigt är vid kullen på Lögarängen.

- Vi säger till våra kolleger som är inlånade under Power Meet att de kommer bli varse vart vi menar när vi pratar om ”måsarna” säger Ann-Charlotte Israelsson, vid polisen.

Inom en timme skedde två fall av misshandel vid statyn Måsar på Lögarängskullen varefter två personer greps. Förutom Lögarängen är även gamla Preem-macken vid Lögarängsvägen en plats där det brukar bli stökigt.

- Vi har ett misstäntk fall av sjöfylleri vid Östra hamnen, det är också ovanligt lite hittills, säger Ann-Charlotte Israelsson.