Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisvolontärer i Hallstahammar på lyckat spaningsuppdrag

För cirka två veckor sedan hamnade två män i dispyt med varandra i centrala Hallstahammar. En 28-årig man attackerade en 20-åring, bland annat genom att rispa honom i ena kinden med någon form av vasst verktyg.

28-åringen greps senare och är misstänkt för misshandel. 20-åringen klarade sig utan allvarligare skador.

Det verktyg som användes har inte hittats – förrän i går. Då fick fyra polisvolontärer i uppgift att gå längs den flyktväg som 28-åringen sannolikt tog. Efter knappt en halvtimme hade en av dem hittat vad som tros vara verktyget, i närheten av Nämndemansgatan.

– Det var ett lyckat uppdrag. Att hitta ett verktyg kan ibland vara helt avgörande för bevisfrågan, säger Roland Hed, koordinator vid närpolisen i Kolbäcksdalen.

Volontärerna hade fått noggranna instruktioner om hur de skulle gå till väga ifall de hittade något misstänkt och när verktyget påträffades kallade man på en ordinarie polis som fotograferade platsen och tog hand om fyndet.