Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker jagar billiga poäng med prat om hårdare tag mot demonstranter

I Göteborg gav polisen tillstånd till både demonstranter och motdemonstranter att demonstrera på en och samma tid. Jag anser, att när polisen så bedömer, att det behövs stora polisinsatser för att sköta jobbet, så skall polisen ge tillstånd till både demonstranter och motdemonstranter men med en tidsintervall mellan demonstrationerna på ett dygn.

Demonstrationsrätten är grunden för en demokrati som inte får begränsas med detaljstyrning. Det måste vara tillåtit att vifta med regnbågsflaggor och nazistplakat, att förflytta sig i hambotakt eller marschtakt, att bära märken mot kärnkraft och hakkors, att vara uniformerad som hippes eller som kamouflerade fågelskådare.

Hinduernas religionslogga är sen urminnes tid hakkorset.

Massmedia bör byta ut aktuella våldsreportage mot vad historien har att berätta. Låt våra historiker kortfattat redogöra på nyhetsplats vad som hände i Europa under åren 1933 till 1945, vad som hände i Turkiet efter första världskriget eller vad som händer i dag i Afrika och Asien och varför. En sådan historiebeskrivning omvänder inga demonstranter men vaccinerar gemene man mot icke demokratiska åsikter.

Riksdagsmännen ägnar sig åt att jaga billiga partipolitiska poäng inför kommande val med hårdare tag mot demonstranterna där demokratin är förloraren.

En slogan, som vi ofta hör, är att vi måste hålla Sverige svenskt. Då får vi inte glömma att många av våra svenska nationalrätter är importerade, som hamburgare, spagetti med köttfärssås och pizzan från Turkiet som kom till oss via Italien. Vi får inte heller glömma den ursvenska seden att fira halloween!

Gunnar Björklund, Sevalla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare