Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker körde 190 km/h på E18

John Bergström (SD) körde i 190 kilometer i timmen på väg in till Västerås. När han stoppades på E18 blev han av med körkortet på plats.

Det var den 12 november i år som polisen stoppade John Bergström, som bland annat är ledamot i Polisstyrelsen för Västmanland. Radarn hade då mätt upp honom för en hastighet av 190 kilometer i timmen, 70 kilometer för fort, vid Frösvi rastplats öster om Sagån.

– Jag har tagit mitt straff, betalt och erkänt. Det var på en motorväg som är gjord för 160 och det är lätt att det glider upp, säger John Bergström, gruppledare för SD i Västerås.

Kommer du att hålla hastigheten när du får tillbaka körkortet?

– Ja, det finns en lag som gäller oss alla och ingen särlagsstiftning för John Bergström. Det fnns många som kör för fort och nu har jag blivit en av dem och jag beklagar det.

Beklagar? 70 kilometer i timmen för fort kör man väl inte av misstag?

– Jo, det är en olycks-händelse att man överskrider så pass mycket.

Hur förväntar du dig att detta påverkar dina väljares förtroende för dig?

– Det får väl de avgöra vid nästa val.

John Bergström har även tidigare stoppats för fortkörning och så sent som i oktober propagerade han på Facebook mot hastighetsgränser. Han argumenterade för bilistens frihet under ansvar att själv bedöma lämplig hastighet.

Men det resonemanget köper inte Jörgen Bergfasth, chef för trafikpolisen i Västmanland.

– Hastigheterna är inte godtyckligt satta. Att få ner hastigheten på vägarna är en av de viktigaste faktorerna för att rädda människoliv. Den här inställningen tyder på en dålig respekt för lagstiftningen.