Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikernas favoritlåtar 7

 
Val 2010
Visa alla artiklar

Vi bad sju politiker att lista sina favoritlåtar. Kan du gissa vem som ligger bakom låtvalen?

Politikern har listat fem favoriter och motiverat låtvalen. Därefter har vår recensent Staffan Andersson analyserat och gissat vems listan är.

1. I am sailing – Rod Stewart“Det är en skön låt och jag älskar hans raspiga röst!”

2. Chevrolet – Björn Skifs

”Björn Skifs har en röst som är fullkomligt underbar, en av Sveriges bästa! Och så har han humor. Jag gillar den här låten.”

3. Pessimistkonsulten – Östen med Resten

”Den här låten är kul! Det är en lysande text som på ett mysigt sätt driver med bruksmentaliteten, den är Anti-Jante."

4. A different kind of love - Caroline Wennerström“Hon har en behaglig röst och så var det kul att den var så udda när den var med i Schlagerfestivalen.”

5. I Can Jive - Jerry Williams

“Tunggung! En seg, envis rörmokare som kan sjunga rock!”

Staffan Anderssons analys:Det är en väldigt traditionell och folklig lista. Flera av låtarna är självskrivna när trubadurer underhåller på krogen.

Jag tror att det är en något äldre person som gillar att sjunga allsång och trivs i avslappnade och okonstlade miljöer. Hemma hos personen finns nog inte världens största skivsamling men personen gillar att gå till konserthuset några gånger om året för att lyssna på gamla favoritlåtar.

Vilket parti politikern tillhör är svårare att säga. Jerry Williams är visserligen uttalad kommunist men å andra sidan har många artister hjärtat till vänster.

Jag skulle istället gissa på ett parti som har varit med länge och har bred folklig förankring, till exempel Socialdemokraterna eller Centerpartiet.