Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikernas favoritlåtar, del 4

 
Val 2010
Visa alla artiklar

Vi bad sju politiker att lista sina favoritlåtar. Kan du gissa vem som ligger bakom låtvalen?

Annons

Politikern har listat fem favoriter och motiverat låtvalen. Därefter har vår recensent Staffan Andersson analyserat och gissat vems listan är.

1. Crazy in love - Jill Johnson”Jag gillar svenska schlagerlåtar, den låten är glad och jag förknippar den med trevliga minnen. Vi såg henne nämligen uppträda när vi var i Sälen i påskas."

2. American Pie – Madonna

”En låt man blir glad av och som man kan sjunga i duschen, det är lätt att sjunga med.”

3. Goodbye Yellow Brick Road – Elton John

“Jag lyssnar mycket på Elton John, den låten är väldigt bra."

4. Sommaren är kort – Tomas Ledin

”Sommar, sol och glädje! Jag har sett honom live några gånger, han är verkligen bra!”

5. Öppna landskap – Ulf Lundell

”En klassiker! Jag tycker det är kul att vi har så många duktiga svenska artister."

Staffan Anderssons analys:

Det är fem omåttligt populära låtar. Personen gillar samma musik som många andra tycker om. Det är låtar att nynna på när man påtar i trädgården eller när man lagar svensk husmanskost.

Sommaren är kort och Öppna landskap är två inofficiella nationalsånger som på olika sätt mytologiserar den svenska sommaren. Därför skulle jag tro att politikern värnar om traditioner. Det är en person som tar sitt midsommarfirande på allvar och en person som har flera lådor med julpynt.

Flera av låtarna handlar om längtan till något ursprungligt eller längtan till något som har gått förlorat. Det antyder att politikern är värdekonservativ.