Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikernas favoritlåtar - i dag avsnitt 2

 
Val 2010
Visa alla artiklar

Vi bad sju politiker att lista sina favoritlåtar. Kan du gissa vem som ligger bakom låtvalen?

Politikern har listat fem favoriter och motiverat låtvalen. Därefter har vår recensent Staffan Andersson analyserat och gissat vems listan är.

1. Pjanoo – Eric Prydz

”Det är en skön låt som man måste spela på hög volym!”

2. Memories – David Guetta feat. Kid Cudi“Det är en låt som jag snappat upp ganska nyligen. Den är cool och jag gillar speciellt delarna i låten med Kid Cudi.”

3. Rock the Night – Europe

”Till den låten hoppar man! Perfekt när man laddar inför krogbesöket.”

4. Daddy Cool – Boney M”En gammal goding som jag återupptäckt ganska nyligen. Jag försöker komma i gång med träningen och Daddy Cool är en bra låt att röra på sig till.”

5. Look who’s Talking – Dr. Alban“Man glömmer bort hur bra de där gamla låtarna är. Jag tycker Dr. Alban är duktig och den här låten är bra!”

Staffan Anderssons analys:Bara snabba låtar. Den här personen använder musik som tändvätska. Musik blir ett sätt att komma igång och få upp adrenalinet.

Det är en energisk och intensiv person som förmodligen vill att det ska gå undan även inom polotiken. Inga långa utdragna debatter, hellre kort väg mellan förslag och beslut.

Utifrån musikvalet är det svårt att säga vilket parti politikern företräder. Men jag kan tänka mig att det är ett ganska radikalt och otåligt parti som har stora och omvälvande planer för samhället. Gissningen är Vänsterpartiet eller Folkpartiet.