Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Porr blev till politik

Först porr och nu Sverige­demokraterna. Och bakom allt står en ”utpressare”, hävdar ­Surahammars kommun. ­Såpan om internetadressen surahammar.eu går vidare.

Förra veckan skrev VLT om att internetadressen surahammar.eu är länkad till en porrsida. Sedan tidningen varit i kontakt med ägaren till sidan, en 22-åring som vill vara anonym, togs innehållet bort. 22-åringen sa sig vara ovetande om att sidan innehöll porr och deklarerade att han ville sälja adressen.

Enligt Sabine Dahlstedt, som arbetar med information och näringlivsfrågor på Surahammars kommun, fick kommunen först tips om att den snarlika kommunadressen innehöll porr. Därefter ringde samma tipsare upp kommunen och ville sälja sidan. Men kommunen sa blankt nej.

– Det här en klassisk utpressningssituation. Vi skulle aldrig betala en krona till den här personen, säger Sabine Dahlstedt.

Hon tycker att det är olyckligt att Sverigedemokraterna är länkad till den snarlika kommunadressen.

– Men de som brukar besöka vår hemsida vet vilken adress som gäller, säger hon.

Sverigedemokraterna har enligt partiets IT-chef Ted Ekroth inte köpt adressen.

I stället har ägaren på ett finurligt sätt bäddat in Sverigedemokraternas hemsida på sin egen.

– Rent tekniskt blir det svårt att göra något åt det, säger Ted Ekroth.

22-åringen hävdar att han fick veta att det var porr på sidan först när han läste om det i VLT. Han förnekar att han ska ha sysslat med någon form av utpressning mot Surahammars kommun.

Just nu provkör han hemsidan åt en intresserad kund.

– Kunden säger sig vara en representant för Sverigedemokraterna, därav innehållet, säger 22-åringen.