Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Positiv förlust" för IVH

IVH Västerås har träningsmatchat i Uddevalla i helgen. I fredags förlust mot elitseriekollegan Kroppskultur med 22–25 och i lördags blev det 26–34 mot Skuru.

– Finns det positiva förluster så var det här en, säger tränaren Ramon Laurén efter Skurumatchen.

Trots två förluster anser han att spelet börjar sitta mer och mer inför elitseriepremiären mot Spårvägen 15 september.

– Vi är många nya spelare och sett till det så har det varit bra.

Nyförvärvet från danska Odense, Fatima Malic, har inte spelat i helgen. Hon fick problem med andningen på träningslägret i Idre förra helgen och vilar från handbollen så länge orsaken till besvären är oklar.

– Så det finns ju orsaker till varför vi tappade mot Skuru. När Fatima är tillbaka och de andra nya växer in mer i det mer så kommer vi att bli bra. Vi åker här ifrån med gott självförtroende, säger Ramon Laurén

I eftermiddag mötte IVH allsvenska Kungälv i den sista matchen i träningsturneringen, seger med 35–21.

– Vi krossade dem faktiskt. De har annars stått upp bra mot både Kropps och Skuru men här var vi bättre, säger Laurén som plussar extra för speluppläggaren Elsa Pettersson och dessutom Malin Lundqvist, Lova Liif och Ellinor Eriksson.