Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Positivt resultat för Hallstahem

Trots två snörika och kylslagna vinterperioder visar det kommunägda bostadsföretaget Hallstahem ett mycket gott resultat för förra året.

– Kostnaderna för vintrarna kompenseras av fortsatt låga räntor och en ökad uthyrning, berättar vd:n Per Arne Gunnarsson.

Resultatet för 2010 blev ett pluss på 2,4 miljoner kronor. De två vinterperioderna kostade snöröjning 800000 kronor extra, till det till-kommer de ökade värmekostnaderna.

– Vi lärde oss en hel del av den kyla som vi hade i början av förra året. Saker som vi rättade till och som gav utslag när kylan kom igen i slutet av året, säger Per Arne Gunnarsson.

Något som har bidragit till det goda resultatet är en ökad uthyrning. Under flera år har uthyrningsgraden legat stilla. Man har i dag 50 fler uthyrda lägenheter än för ett år sedan.

– Under de sista månaderna på året så ökade antalet nyuthyrningar successivt. Vi har ingen annan bra förklaring än att folk upptäckt att vi är en bra hyresvärd som kan kan förse dem med en lägenhet snabbt, säger Per Arne Gunnarsson.

Något som Hallstahem också är duktiga på är att hålla nere sjuktalen. I mitten av 2000-talet låg man kring 8 procent. Förra året var sjuktalet nere i 1,95 procent.

– Jag trodde inte det var möjligt att komma lägre än de 2,5 procent som vi legat på de senaste åren, säger Per Arne Gunnarsson.

Några större nyinvesteringar blir det inte under de kommande åren. Däremot fortsätter stamrenoveringarna med badrumsbyten.

– Det har verkligen gett resultat i år i minskade kostnader för vattenskador, berättar Per Arne Gunnarsson.