Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Postens väg utför började med Maud Olofsson

Man läser varje dag hur det strulas med brev och paket. Till svar får man ursäkter som är långt ifrån sanningen, de sorterar hellre reklam än sänder brev vidare. Breven får vackert vänta några dagar, man lägger dem på hög. Är det så vi vill ha det?

Vart tog den gamla hederliga Posten vägen som man kunde lita på? För att hitta en syndabock som är roten till det hela måste vi börja i regeringskansliet, där satt förleden en viss Maud Olofsson som trodde sig ha makt över det mesta. Det är inte enbart Posten som hon lyckades trasa sönder, som nog de flesta kommer ihåg.

Det skulle bli så bra enligt henne. Vad blev det? Jo dyrare porto och det vill inte säga lite dyrare utan flera gånger dyrare. Att sända brev utomlands är det i dag inte många som har råd med. Man ska tydligen inte få ha den kontakten längre per brev.Tror man att när portot höjs så blir det bra, då ordnar allting upp sig? Det är då man sätter sig på höga hästar och utestänger folk från det sociala livet. Skyll inte alltid på att data har tagit över brevförsändelser, det är inte hela sanningen. Det är sist och slutligen brist på ordning och reda i denna myndighet.

Varför måste det till fler aktörer på den marknaden? Har aldrig förstått vinsten med att det kommer två olika postbud efter varandra, det som en klarade galant i åtskilliga sekler tidigare och som man dessutom kunde lita på till 100 procent vilket man inte kan säga om dagens oansvariga Postnord. Så går det då man lever långt ifrån verkligheten men det straffar sig i längden, det har vi fått veta. Det är för sent att ångra då skadan redan är skedd.

Vart är vi på väg?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare