Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PP: Individens rätt till kultur, integritet och kunskap är en självklarhet

När debatten fylls av ”stupstockar” och ”Tobleronepolitik” lämnas partiprogrammen åt sidan. De nyansskillnader som faktiskt finns mellan de enskilda partierna inom blocken försvinner. Allt blir svart eller vitt. De mindre partierna förväntas vara med och putsa de stora partiernas fjädrar. Det hela påminner om partiernas styv-moderliga behandling av sina ungdoms-förbund.

Här i Sverige har vi sedan några år till-baka ett rumsrent alternativ till de traditionella partierna. Vi har ett nytt parti som inte står för enfald och inskränkthet, utan för mångfald och öppenhet. Vi har Pirat-partiet.

Hur sprider vi bäst kunskap bland alla åldrar om hur man använder datorer? Hur tar vi tillvara på alla de möjligheter att delta i samhällsbygget, som internet erbjuder? Bör staten ha rätt att läsa ditt barnbarns kärleksbrev, som idag skickas via datorer och inte med posten?

Visst är Piratpartiet ett fokusparti. Vi fokuserar på alla människors rätt till del-tagande, lärande och personlig utveckling, utan statligt överförmynderi. Vi kan inte dölja svek mot vallöften i en djungel av frågor, om vi mot förmodan skulle vilja. Därför är vår fokus en styrka.

Varje röst på Piratpartiet är ett steg närmare ett väl fungerande bildningssamhälle där individens rätt till integritet, kultur och kunskap är en självklarhet.

Piratpartiet har redan inlett det arbetet i EU-parlamentet. Nu siktar vi på riksdagen.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel