Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prejades och åtalas

De två män som greps efter den omtalade prejningen vid apoteket Doc Morris på Skallberget har nu åtalats för inbrottet de just begått då de prejades.

Det var vid 23.30, onsdagen den 17 april, som boende och förbipasserande vid Skallbergstorget hörde glaskross. De två männen, en 28-åring från Värmland och en 30-åring från Östergötland, hade krossat en ruta och tagit sig in i apoteket. Där inne plockade de metodiskt åt sig en stor mängd – 1700 tabletter – narkotikaklassad medicin.

Det rör sig om hundratals tabletter vardera av starka ångestdämpande och/eller smärtstillande mediciner, vilka betingar stora värden på den svarta marknaden.

Polisen larmades och då första polispatrull kom fram till platsen hade de båda satt sig i bilen med sitt byte. Polisen, som insåg att de båda var narkotikapåverkade och en utomordentligt stor fara om de kom ut i trafiken, rammade bilen två gånger. Därefter kunde männen gripas. Åtminstone en av dem hade skurit sig på glas från Apoteket, men klarade påkörningen oskadda.

De båda männen åtalas nu vid Västmanlands tingsrätt för stöld och narkotikabrott. För värmlänningen kan även andra åtal komma i fråga, de ges in av åklagaren vid ett senare tillfälle. Det är ännu inte klart när rättegången kommer att hållas. Båda männen har varit frihetsberövade sedan gripandet och häktade av tingsrätten sedan 20 april.