Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för fotbollsskola

För första gången ordnades ett fotbollsläger för funktionshindrade. Gunilla Engström och Eva Sörengård står bakom arrangemanget.
– Det har varit lyckat, säger de.

Förra veckan anordnade Romfartuna United i samarbete med Team Sportia en femdagars fotbollsskola. Eldsjälarna i Romfa United Gunilla Engström och Eva Sörengård är hjärnorna bakom projektet och bär huvudansvaret.

– Det cirkulerade lite om att det borde finnas en fotbollsskola för funktionshindrade och vi nappade på det, säger Engström.

Sagt och gjort. För första gången blev det ett eget fotbollsläger – med god respons. 13 spelare i åldrarna 7–11 år anmälde sig.

– Vi delade ut information på särskolorna i Västerås under våren och vi fick napp direkt, säger Engström.

Tre timmar om dagen blev det fotbollsspel och andra lekar samt ett mellanmål på hemmaarenan Hökåsen IP.

Deltagarna hämtades från sina respektive fritids och skjutsades tillbaka när det var dags för att äta lunch.

– Det är annars svårt att hitta aktiviteter till den här målgruppen, men det här var lyckat, den sociala biten är minst lika viktig, säger Engström och Sörengård.

10-årige Jacob Boqvist är helnöjd.

– Det har varit kul, jag har lärt mig skjuta straffar och så, säger han.

Förhoppningen är att fotbollsskolan leder till en fortsättning och att det kommer finnas resurser även i år att besöka skolorna.

– Jag skulle vilja spela i ett lag. Det har varit jättekul här, vi har lärt oss att finta och så spelade vi match mot vuxna – då vann vi, säger Dennis Osotsri, 11. Och fortsätter:

– Ledarna har också varit bra. De är bra på olika saker.

Andreas Kendahl som är den enda manliga ledaren är glad att han nappade på erbjudandet som tränare.

– Det har gått jättebra, jag spelar själv i Romfartuna United och ångrar inte att jag ställde upp som ledare, säger han.

Övriga ledare var Marlene Edfors, Rebecka Lilja, Louise Holmstedt och Amanda Sandell.