Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för Mittmedias nya debattsatsning – når miljontals läsare: "Visar vilken styrka som finns när vi jobbar tillsammans"

Med start i dag och åtta måndagar framöver skriver Sveriges partiledare debattartiklar för Mittmedias läsare.
Jonas Sjöstedt (V) blir först ut att nå miljontals väljare i nya satsningen Debatt Special.

Samtliga partiledare för Sveriges riksdagspartier har bjudits in att skriva på Debatt Special, Mittmedias nya forum för debatt och politisk opinionsbildning.

Samtliga har tackat ja – och det kan man förstå med tanke på räckvidden.

Materialet på Debatt Special publiceras nämligen i Mittmedias samtliga kanaler, totalt 19 nyhetssajter med två miljoner unika läsare och 28 papperstidningar med 800 000 läsare, vilket ger Debatt Special potential till att bli ett av Sveriges största debattforum inför valet.

Vi når inte bara ut till en mängd människor i Sverige, vi når framförallt de människor som bor på landsbygden och som inte i lika hög utsträckning följer storstadsmedierna. Det är där vi blir så viktiga.

– Vi är mycket glada över att partiledarna tackat ja till att publicera texter hos oss. Det här visar vilken styrka som finns i lokaltidningarna när de arbetar tillsammans, säger Anders Nilsson, chefredaktör och ansvarig utgivare för Nerikes Allehanda i Örebro, som administrerar Debatt Special.

– Vi når inte bara ut till en mängd människor i Sverige, vi når framförallt de människor som bor på landsbygden och som inte i lika hög utsträckning följer storstadsmedierna. Det är där vi blir så viktiga.

Med start i dag och varje måndag i åtta veckor framöver skriver partiledarna debattartiklar på Debatt Special. Jonas Sjöstedt (V) är först ut och åtföljs nästa måndag av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Partiledarna som skriver på Debatt Special här är hela listan:

16 april: Jonas Sjöstedt, vänsterpartiet

23 april: Jimmie Åkesson, sverigedemokraterna

30 april: Isabella Lövin, Gustav Fridolin, miljöpartiet

7 maj: Annie Lööf, centern

14 maj: Ebba Busch Thor, kristdemokraterna

21 maj: Ulf Kristersson, moderaterna

28 maj: Stefan Löfven, socialdemokraterna

4 juni: Jan Björklund, liberalerna