Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för Västerås litteraturfestival i helgen

Lördagen den 20 oktober har Västerås litteraturfestival premiär på stadsbiblioteket.

Västerås stadsbibliotek har tillsammans med ABF och Skådebanan arrangerat Bokens dag under många år. Nu förnyar man arrangemanget under det nya namnet Västerås litteraturfestival.

Arrangörerna utlovar kostnadsfria aktiviteter för besökare i alla åldrar. Biblioteket kommer att fyllas av utställare, barnaktiviteter, föredrag och en öppen scen för författare som kan presentera sina böcker, det skriver Västerås stad i ett pressmeddelande.

Efter klockan 14 blir det panelsamtal i Hörsalen på biblioteket. Författarna som kommer på besök är Elise Karlsson, aktuell med Gränsen, Åsa Lindeborg, författare och kulturredaktör på Aftonbladet och Mats Jonsson, serietecknare, författare och redaktör på tidningen Galago.

Panelsamtalet leds av VLTs kulturredaktör Erik Jersenius. Biljetter till samtalet kostar 100 kr och går att köpa vid informationsdisken på den skönlitterära avdelningen.

Västerås litteraturfestival

Datum: Lördagen den 20 oktober

Tid: 10.00 - 14.00

Plats: Västerås stadsbibliotek

Källa: Västerås stad