Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär kl 20.00: Unik inblick i Graham Potters liv – se dokumentären om succétränaren

Under en månad kommer du som är pluskund eller prenumerant att få en unik inblick i sagan om ÖFK:s succétränare Graham Potter.
På söndag släpps den första delen av Mittmedias dokumentär som handlar om barndomen som formade honom till den tränare och människa han är i dag.

Under de kommande veckorna får ni följa med bakom kulisserna, när vi ger en unik inblick i Graham Potters liv i en dokumentär i fyra delar.

Mittmedia har fått en unik möjlighet att gå på djupet för att ta reda på vad som ligger bakom Graham Potters framgångar med Östersunds FK. Sportens Fredrik Sjölund har tillsammans med videokreatören Besart Gerbeshi skapat dokumentären.

I den första delen får vi veta allt om Graham Potters uppväxt, hans egen spelarkarriär och hans väg till jobbet som tränare för ÖFK.

Graham Potter berättar om sin barndom, hur fotbollen har präglat hans liv och hur han blev tränare efter att han avslutat sin egen spelarkarriär.

- Jag har spelat fotboll så länge som jag kommer ihåg det. Direkt när jag började gå, så började jag spela med en fotboll och det gjorde mina föräldrar galna när jag sparkade bollen över staketet i trädgården, eller när bollen träffade ett fönster på huset, säger Potter med ett leende på läpparna.

Hans barndomsvän Mark Chapman insåg redan i skolan att Graham Potter skulle bli en framgångsrik tränare.

- Orsaken varför jag trodde att Graham skulle bli en bra tränare var att han redan på skolgården när vi spelade skolmatcher körde taktiksnack i halvtid under matcherna. Det var som att han såg det från en annan position redan då, säger Mark Chapman.

Den första delen publiceras på söndag kväll, 20.00, och går att se för alla pluskunder och prenumeranter.

- Det är en unik dokumentär, med material som aldrig tidigare visats om Sveriges, och kanske hela Europas hetaste tränare just nu. Mittmedia är stolta över att kuna presentera dokumentären om Graham Potter, säger Mikael Nordstrand, nyhetschef på Mittmedias sportredaktion i Östersund.

Plus: Så skapar du ditt eget konto för att ta del av allt material på samtliga Mittmedias sajter

Den andra delen publiceras 29 oktober och handlar om Graham Potters år som tränare för Östersunds FK, och deras väg upp till allsvenskan, cupsegern och Europaspelet.

Den tredje delen publiceras 5 november och där gör vi en djupdykning i personen Graham Potter. Vem är han egentligen utanför planen?

Den fjärde och sista delen publiceras den 12 november och handlar om den magiska sommaren och hösten 2017, när tiotusentals ÖFK-supportrar samlades för att följa ÖFK:s galna resa i Europa League.