Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiärflyg utan jippo

Det var tänkt att bli ett glatt jippo när City Airlines premiärflyg lyfte från Västerås flygplats klockan 11.25 på måndag.
   Sen kom askutbrottet. Nu lyfter planet – men jippot blir avblåst.
  – Det är självklart jättetråkigt, säger Lars Håkansson, försäljnings- och marknadschef.

Beslutet om att det tillhörande jippot på 11.25-flighten på måndag ställs in tillsammans med företagets två kvällsflighter 15.45 och 21.25 – som inte lyfter alls – togs för några timmar sedan, på fredagseftermiddagen.

– Vi tog beslutet redan nu. Vi tänkte att det är bättre att göra det, och kunna informera i tid, än att chansa och skapa kaos på flygplatserna, säger Håkansson.

Företagets morgonflight 06.15 kommet att avgå som det ser ut nu. Men premiärflighten med destination Göteborg handlade om en rolig invigning med inbjudna journalister och företagare. Trots att planet lyfter är jippot är inte längre första prioritet.

– Nu ligger fokus på att informera våra drabbade resenärer och försöka omboka eller återbetala dem. Vi beklagar om det kommer att ta lite extra tid men vi lovar att hjälpa alla.

Det kommer inte vara problem för resenärerna att få sina pengar tillbaka om de vill ha det?– Självklart inte. Det här är ju en extraordinär situation.

När de inställda flighterna kan vara i luften igen går inte att svara på. Företagets operativa avdelning är ständigt uppkopplad för att hålla koll på när luftrummet blir flygbart igen.

– Det är ett riktigt pussel och vi prioriterar säkerheten först med tanke på läget. Men vi ska försöka göra att det går så smidigt som möjligt igen.

Och premiärjippot?

– Det kan vi alltid ta vid ett senare tillfälle när det lugnat ner sig.

Med tanke på trafikläget uppdaterar företaget fortlöpande om situationen på sin hemsida www.cityairline.com