Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Proaros direktör: Vi jobbar vidare med förbättring

Allt färre elever, skolor måste avvecklas, problem med profilskolor. Hur ska Proaros klara framtiden, direktör Eva Wetterstrand?

– Vi har sett över bemanningen och genomfört åtgärder som sparat 25 miljoner kronor. Nu är skolornas driftsekonomi i balans.

Stoppet för vikarier och nyanställningar är upphävt.

– Nu jobbar vi vidare med förbättring.

Hur ser du på kritiken mot hur profilskolorna infördes?

– Vi har åtgärdat de problem som beskrivs genom att etablera en ny funktion för kvalitet och tjänsteutveckling som bland annat jobbar med vidareutveckling av profilskolorna.

– Där finns en verksamhetschef med utvecklings-ledare under sig som ska jobba med utveckling av skolorna.

Vet ni hur många elever ni får nästa läsår?

– För gymnasiet ser vi tendensen att vi behåller marknadsandelar, det minskar inte som förut. För grundskolan räknar vi med ett tapp. Nya konkurrenter kommer in. De stora friskolekoncernerna som driver gymnasier lanserar nu sina grundskolor.

Ska många kommunala skolor läggas med?

– Inga beslut är fattade men vi måste anpassa lokalerna så att en rimlig del av skolpengen går till undervisning. Om några månader blir det klart.

Väcker det oro att Proaros kanske avvecklas helt?

– Nej, eftersom det inte blir någon förändring i den dagliga kontakten med elever och kunder, så finns ingen oro ute i våra verksamheter.

– Det är naturligt att se över organisationen efter 20 år och det görs av stads-ledningskontoret.