Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Proffs blir tränare - och idrottslärare

Martin Boquist blir inte bara handbollstränare i IVH Västerås när han flyttar hem. Han blir lärare på John Bauergymnasiet också.
– En ny grej för mig. Ska bli spännande, säger Boquist till VLT.

Annons

Boquist, 33, avslutar i dagarna sin sju år långa proffskarriär.

Som VLT tidigare berättat flyttar den före detta landslagsstjärnan hem med familjen från Köpenhamn till Enköping för att bli tränare och arbeta med marknadsfrågor i IVH Västerås.

Boquist har också tackat ja till att bli tränare för eleverna på Jahn Bauergymnasiets hälsa- och idrottsprogram, en tjänst som är på 25 procent med start i höst.

– Har ingen tidigare erfarenhet av undervisning, ska ju sätta betyg också så det blir intressant. Det mesta i mitt liv är nytt för mig just nu, men jag tror att jag kan tillföra en del med min bakgrund även inom skolvärlden, säger Boquist.

Rektorn på John Bauergymnasiet, Hans Jakobsson, är nöjd med sin nya lärare.

− Det blir naturligtvis oerhört inspirerande för våra ungdomar att få arbeta tillsammans med Martin Boquist. Inte minst vet han vad det innebär att spela proffshandboll och kan förmedla vad som krävs för att lyckas, säger Jakobsson.