Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Profilen tillbaka i VSK – tack vare kollegornas fina gest: ”Får köpa fredagsfika lite oftare”

Tvingades lämna VSK Fotboll när klubben ändrade upplägg.
Nu är den populäre målvaktstränaren Erik Biselius tillbaka i Grönvitt, klubben han älskar.
– Tiden jag lägger ner är alltid för klubbens bästa, och i synnerhet målvakternas bästa, säger "Bissen" till VLT.

Erik Biselius var under förra säsongen målvaktstränare i VSK Fotboll men det nya upplägget kring förmiddagsträningar inför säsongen 2020 satte käppar i hjulet för en fortsättning.

"Bissen" tvingades lämna på grund av att uppdraget som målvaktstränare i Grönvitt blev för svårt att kombinera med det privata yrket som lärare.

– Det är inte optimalt med förmiddagsträningar, eftersom eleverna är i skolan då. Det var en utmaning att få ihop och till en början var det inte hållbart, men sen trollade vi fram en lösning. Jag ville stanna kvar här och VSK ville inte heller släppa mig, säger Biselius.

Erik är själv en tidigare målvakt i VSK och startade exempelvis i Svenska Cupen 2016 mot IFK Norrköping på Solid Park Arena. Att stanna kvar i klubben efter karriären har, för Biselius, känts som en självklarhet.

– Jag gör inte det här för mig själv, utan för att jag brinner för klubben jag är uppväxt i. Tiden jag lägger ner är alltid för klubbens bästa, och i synnerhet målvakternas bästa.

Men nu är han alltså tillbaka i klubben han älskar och lösningen ligger i stort sätt helt och hållet hos hans arbetskollegor på skolan. Deras uppoffringar har gjort det möjligt för Biselius att smita från på förmiddagarna för att drilla VSK:s målvakter.

– Ja, de får ta lite skitjobb de timmarna som jag är här. Jag känner att jag har världens bästa kollegor och chefer.

Som tack för att skolan låter honom medverka på VSK:s förmiddagsträningar har Erik planerat kompensation i form av sötsaker.

– Jag får köpa fredagsfika oftare till dem i framtiden bara!