Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Profilerad ledarskribent lämnar Mittmedia

VLT:s och Mittmedias ledarskribent Sakine Madon lämnar företaget för en ny tjänst vid UNT, Upsala Nya Tidning.

Annons
Sakine Madon lämnar Västmanland för Uppsala. Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Hon har arbetat drygt två år vid VLT och Mittmedia sedan hon i september 2016 rekryterats från Norran i Skellefteå.

Sista arbetsdagen för VLT och Mittmedia blir 9 november, hon tillträder på UNT 3 december.

– Det är inte helt utan separationsångest jag byter tidning, även om jag så klart ser fram emot att få börja skriva i hemstaden Uppsala, säger Sakine Madon.

Rekryteringen av Sakine Madons efterträdare börjar genast.

- Sakine Madon är en av Sveriges absolut vassaste opinionsbildare. Jag gratulerar UNT till en mycket bra rekrytering och önskar Sakine all lycka i hennes fortsatta karriär. Jag är mycket tacksam över den tid vi har fått arbeta tillsammans med Sakine. Hon har varit en mycket uppskattad kollega och våra läsare har verkligen tyckt om att läsa hennes texter. Tillsammans med vår andre politiske redaktör, Richard Appelbom, har hon bildat ett mycket starkt team, säger Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare för VLT med flera titlar i Stockholm och Västmanland.

– Det har varit jättetrevligt och stimulerande att arbeta tillsammans med Sakine. Tråkigt för mig och VLT, men jag gratulerar henne till ett spännande nytt jobb i hennes barndomsstad Uppsala, säger kollegan på ledarredaktionen Richard Appelbom.

– Jag kommer verkligen att sakna alla duktiga kollegor på VLT och alla engagerade läsare i Västmanland. Stort tack alla som har hört av sig, säger Sakine Madon.

Annons